جریان انحرافی منتظر کدام فرصت است ؟
به نظر می رسد انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بهترین بازه زمانی است که می تواند فرصت را در اختیار جریان انحرافی برای یارگیری و ایجاد فضای متشنج در کشور ایجاد کند . به دلیل اینکه اساساً فضای انتخاباتی اقتضائاتی دارد که امکان راه افتادن موج و موج سواری را برای جریان انحرافی مهیا می کند ...
شفاف : طی روزهای اخیر برخی رسانه ها شایعاتی را به نقل از سران جریان انحرافی منتشر کردند که دور از واقعیت به نظر می رسد .
این رسانه ها مدعی شدند که دلیل سکوت تاکتیکی جریان انحرافی و سران آنها و کوتاه آمدنشان در موضع گیری های سیاسی این است که یکی از سران آنها پیش بینی کرده است که نیمه دوم خرداد ماه ممکن است اتفاقاتی بیفتد . یا یکی از بزرگان نظام فوت کند و یا امام زمان ( عج ) ظهور کند !
اما به نظر می رسد چنین اخباری نتیجه شایعه پراکنی های عمدی جریان انحرافی است و بعید به نظر می رسد که خودشان هم چنین پیش بینی هایی داشته باشندو احتمالاً قصد دارند با ایجاد چنین شایعاتی راهبرد اصلی شان را از دید تحلیلگران و کارشناسان سیاسی مخفی کنند.
این جریان بعد از شکست در ماجرای عزل وزیر اطلاعات و خانه نشینی ده روزه رئیس جمهوری ، به این نتیجه رسیده است که خیلی زود مشتش را باز کرده و همین سبب شکست آنها شده است . لذا به نظر می رسد آنان ابتدا دنبال ایجاد یک فضای آرام هستند تا به اصطلاح آب از آسیاب بیفتد .
اما بدون تعارف باید اذعان کرد جریان انحرافی قطعاً یک دعوای بزرگ به راه خواهد انداخت . اما در مقطع کنونی فقط زمان دعوا را مناسب نمی داند و ترجیح می دهد زمان را به تاخیر بیندازد تا بتواند توان خود را برای یک دعوای سیاسی بزرگ افزایش دهد .
به نظر می رسد انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بهترین بازه زمانی است که می تواند فرصت را در اختیار جریان انحرافی برای یارگیری و ایجاد فضای متشنج در کشور ایجاد کند . به دلیل اینکه اساساً فضای انتخاباتی اقتضائاتی دارد که امکان راه افتادن موج و موج سواری را برای جریان انحرافی مهیا می کند . فضایی که از یک طرف این جریان در شهرستان های مختلف یارگیری کرده و با هزینه های کلان مادی ، خریدن آراء ، مانورهای تبلیغاتی قدرتمندانه و ... موفق شده احتمالاً موج سیاسی ایجاد کند و از طرف دیگر نظام به دلیل در پیش بودن انتخابات و برای جلوگیری از سوء استفاده دشمنان ، سعه صدر زیادی از خود به خرج می دهد و تلاش می کند اتفاقی رخ ندهد که مشارکت مردم در انتخابات تحت تاثیر دعواهای سیاسی قرار گیرد .
از اینرو بسیاری از تحلیلگران معتقدند هر چند جریان انحرافی و سران آنها در تلاشند فعلاً فضا را آرام کنند و سکوت پیشه کنند ، اما این یک سکوت تاکتیکی است و ما در انتخابات مجلس نهم شاهد رویارویی این جریان با نهادهای قانونی نظام خواهیم بود .
دبیر محترم شورای نگهبان نیز طی روزهای گذشته بارها بر هزینه کردن های میلیاردی و رأی خریدن های جریان انحرافی با هدف انتخابات مجلس شورای اسلامی سخن گفته است و از ایستادگی شورای نگهبان مقابل برنامه ریزی های خطرناک و پرهزینه جریان انحرافی برای مجلس نهم خبر داده است . بنابراین از یک سو با طراحی پیچیده باندی مواجهیم که به منابع ثروت و قدرت دسترسی دارد ، بخش های مهمی از دولت را به عنوان مجری برگزاری انتخابات در درست دارد و تعدادی از نیروهایش را در شهرستانهای مختلف سازماندهی کرده و از سوی دیگر با نهادهای قانونی نظام مواجهیم که حاضر نیستند اجازه دهند این جریان با رانت هایی که در اختیار دارد و خرید رأی ،مجلس را از آن خود کنند .
اما تفاوت این جریان با گروه هایی که پیشتر در انتخابات درگیری ایجاد می کردند این است که این گروه موفق شده منابع ثروت را در جهت اهداف خودش به خوبی سازماندهی کند و از ابزارهای شبه قانونی برای پیش بردن اهدافش برخوردار است . ضمن اینکه لجاجت و تندروی این گروه در ایستادن بر مواضعش کاملاً با دیگران متفاوت است . از سوی دیگر باید به این نکته توجه کرد که این جریان برخلاف دیگر جریان های سیاسی که بعداً اپوزسیون نظام شدند پیچیده و چند لایه فعالیت می کند و باید فعالیت های 6 سال گذشته آنان در برخی عرصه های تخریبی را در همین راستا و برای چنین روزهایی ارزیابی کرد .
توزیع پول برای کسانی که پاسخگو نیستند و در برابر اجرای قانون به صراحت می ایستند با ظاهری شبه قانونی هیچ کار سختی نیست . از سوی دیگر هماهنگ کردن با چند شبکه ماهواره ای بی هویت که هر روز کاسه گدایی دست گرفته اند و از مردم پول جمع می کنند هزینه بالایی برای گروه مسلط به رانت های اقتصادی ندارد .
بنابراین به نظر می رسد اصلی ترین راهبرد جریان انحرافی در مقطع کنونی به تاخیر انداختن زمان درگیری است تا بتواند با استفاده از فرصت انتخابات ، ایجاد موج انتخاباتی ، مظلوم نمایی ، افشاگری های غیر مستند و بدون مدرک و ...توان لازم را برای مقابله با قانون و مطالبات قانونی نهادهای نظام افزایش دهد . در جنین شرایطی هر گونه برخورد قانونی با رانت خواران و منحرفان به برخوردهای سیاسی تعبیر می شود و فرصت کافی و توان لازم را به جریان انحرافی برای ادامه بازی هایش می دهد